Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 13:49 - ромското интегриране замириса
Автор: filipgeorgiev Категория: Политика   
Прочетен: 1974 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди да почна само да вметна за "демократите": като написах заглавието и компютъра ми подчерта с червено като неправилно думата ромското, може би даже на простата машина и е ясно, че става въпрос за циганското.

Тази сутрин в здравей България по НОВА ТВ беше зададен въпрос за мнението на гражданите/селяните по узаконяване на незаконните цигански домове (гетата).

Като изключим, че това е много актуален въпрос, силно ме засегна неговата формулировка. "узаконяване на ромските незаконни домове", не е цитат!!!

Замислих се какво всъщност се пита по национална медия в страна член (трета дупка на кавала) на ЕС?! Узаконяване на беззаконие по етнически принцип!!!

Не съм адвокат, но това намирисва на неспазване на поне 3 или 4 директиви на ЕС, плюс тотално незачитане на Конституцията на РБ. Където е казано, че всички са равни пред закона. Където е казано, че закона се спазва. Ако се нелъжа има и закон за защита от дискриминация по пол, етнос, религия, възраст.

Та мисълта ми е "Що за въпрос е това?!". Какво очакваха да чуят водещите?! Евала или Циганите на сапун. Най-вероятно второто за после надълго и нашироко да заговорят за ганьовския ни манталитет и колко сме далеч от европа.
Това последнто и сам го виждам в техния точно въпрос. А той е породен от поредната идея на безумец от "горната класа" изпълнител на поръчка.

Като оставим, че тази идея е незаконна!!!, е малко вероятно да бъде прегърната от българския народ. Така де, ние сме лумпени и неевропейци, но не сме толко загубени. Дано...

От друга страна се почуствах силно засегнат от изразяването на глас на толкова дискриминационно послание към Българина по национална медия тук  в България. В собствената ни страна. Тези налудни идеи не трябва не само да получават общественото внимание, но трябва само кратко и ясно да бъдат заклеймявани като несъвместими с европейския морал. Как го казах само...

И малко за автора на такава идея. Такъв "българин" (не е етнос а националност) няма място в България. Би ли той отговорил как да се узаконят само циганските домове, а не и на другите бедни ХОРА от другите етноси. И върху чия земя ще се узаконят?! Моята?! или неговата?! В двора ми няма как да узаконите цигански, арменски, еврейски, турски, австрийски и т.н. домове. Двора ми е част от моя дом!



Гласувай:
4



1. beehive - Тази идея не е на жураналистите. . . . ...
09.03.2011 22:55
Тази идея не е на жураналистите.... Защо ли никой не иска оставката на генератора на тази идея!!! А той е.....Можете ли от раз да познаете кой е този генератор?
цитирай
2. filipgeorgiev - Тази идея не е на жураналистите. . . . ...
10.03.2011 10:23
beehive написа:
Тази идея не е на жураналистите.... Защо ли никой не иска оставката на генератора на тази идея!!! А той е.....Можете ли от раз да познаете кой е този генератор?

Проблема е разбира се в генератора на идеята. Но аз имам идеи всеки ден и никой не знае за тях, защото журналистите "рекламират" горната. Защо това е така ...?! не знам. Игнорирането на тъпите идеи и заклеймяването им в ефир е правилната журналистическа позиция, а не раздухването и създаването на мълчаливо обществено съгласие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: filipgeorgiev
Категория: Политика
Прочетен: 80785
Постинги: 38
Коментари: 44
Гласове: 111
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930