Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 09:30 - закон за ограничаване на плащанията в брой
Автор: filipgeorgiev Категория: Политика   
Прочетен: 1468 Коментари: 0 Гласове:
0



 За пореден път си пролича кого обслужват нашите управници. не се радвайте не сме ние българския народ.
Извадката е отновия закон за плащанията в брой.

Чл. 4. (1) Обслужването от банките в страната на операциите на бюджетните предприятия по събирането на приходи и други постъпления чрез картови плащания се извършва въз основа на сключени договори между Министерството на финансите и банките. Договорите съдържат едни и същи клаузи и цени, приложими за всички банки.

(2) Програмното и ресурсното осигуряване на картовите плащания по ал. 1 и свързаното с тях обслужване и сетълмент се извършват от лицензирания от Българската народна банка оператор на платежна система с окончателност на сетълмента за обслужване на плащания по операции с банкови платежни карти на територията на страната въз основа на сключен договор с Министерството на финансите.

(3) Редът и начинът за преминаване на бюджетните предприятия към събиране на приходи и други постъпления чрез картови плащания и обслужване по реда на ал. 1 и 2 се определят с указания на министъра на финансите и управителя на Българската народна банка.

(4) Министърът на финансите определя сроковете за поетапното преминаване на бюджетните предприятия към събиране на приходи и други постъпления чрез картови плащания и обслужване по реда на ал. 1 и 2.

(5) Дължимите от страна на Министерството на финансите суми по договорите по ал. 1 и 2 са за сметка на централния бюджет.

(6) За картовите плащания към бюджетни предприятия по ал. 1 физическите и юридическите лица не заплащат банкови комисиони и такси.


ей тази алинея, направо ми взе акъла. добре е, че няма да ни вадят директно пари за банковите такси, които само за справка са до 20 лева при плащания до 500лв., но когато ни ги взимат директно, ние можем (кога ли ще се случи?!) да се възпротивим ако са много високи таксите. сега това ни право е отрязано, а доходите на банката гарантирани, пак от нашия джоб - бюджета. но чиновника отговорен за договарянето им поне ще гушне някоя тклъста сума. а Дянков от друга страна за да има пари за банките и едрия бизнес реши, че трябва да ни резне парите от бюджета за социални дейности (здравеопазване, обучение и т.н.)
БРАВО!!! Страхотен закон!!!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: filipgeorgiev
Категория: Политика
Прочетен: 80771
Постинги: 38
Коментари: 44
Гласове: 111
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930